Bruno Senna fan klub

petak, 16.01.2009.

Mclaren predstavio novi bolid MP4-24




Mclaren 2

McLaren je u svom tehnološkom centru u Wokingu predstavio MP4-24, svoju interpretaciju novog tehničkog pravilnika te, nakon Ferrarija i Toyote, postao treća momčad po redu koja je u 2009. predstavila svoj bolid.

"Ovo je prvi put da sam bolid vidio u cijelosti i vrlo je lijep." komentirao je Lewis Hamilton. "Ova momčad uvijek zna kako složiti zapanjujući bolid i sjajno je vidjeti finalni proizvod."

Heikki Kovalainen je dodao: "Ponovio bih Lewisove riječi, bolid izgleda sjajno. Bez obzira na pravila, momčad je uspjela napraviti lijep bolid."

McLarenov šef Ron Dennis je rekao: "Naravno da su uvjeti isti za sve momčadi, tako da slobodno možemo reći da izrada novih bolida nije bila ništa jednostavnija ni našim suparnicima. Velika promjena pravila traži i veliki posao. Ovo je najveća promjena pravila koju smo imali u posljednjih 15 godina."

"To je od tehničara unutar naše organizacije, koji nisu samo inženjeri nego visokokvalificirani znanstvenici, zahtjevalo da krenu sa čistim listom papira i konceptualizacijom osnovnih točaka novih pravila."

"U takvoj se situaciji vrlo lako možete zabuniti i ako to napravite, nema tog razvoja koji to može ispraviti. Ono što vidite danas u MP4-24 je to da je ovaj bolid ispravno konceptualiziran."

"Istovremeno pokušavamo napraviti bolid koji lijepo izgleda, na to posebno pazimo. Ako ide onako kao što izgleda, a što je rezultat iznimnih napora velikog broja ljudi, onda je to potvrda ne samo našim tehničarima nego i mnogobrojnim drugim ljudima. Ovo je u potpunosti spreman bolid koji već sutra može ići na pistu."

"Moram vam reći i da je ovo drugi primjerak, prvi je već u Portugalu i zato mislimo da smo u dobroj prilici da napadnemo već do prve utrke. Vrijeme ispred nas je kritično jer će ustanoviti temelje za ostatak sezone."

Shakedown novog MP4-24 bit će povjeren Pedru de la Rosi, koji će to obaviti sutra.

"Prvi dan s potpuno novim bolidom je vrlo interesantan i uzbudljiv za sve nas." rekao je de la Rosa. "Kao što sam rekao i prošle godine na predstavljanju, počašćen sam prilikom i odgovornošću koju mi je momčad dala."

"Moramo odraditi nekoliko prvih krugova i nastaviti raditi s tih temelja. To će biti uobičajeni shakedown, a testovi koje planiramo do Melbournea bit će vrlo iscrpljujući. Nadam se da svojim iskustvom mogu pomoći momčadi."

Direktor Mercedesovog motorsportskog programa Norbert Haug je rekao da cijela organizacija nikad nije intenzivnije radila nego tijekom pripremanja MP4-24.

"Mislim da je ovo bila jedna od naših najizazovnijih zima," komentirao je Haug. "Imamo zamrznut razvoj motora, ali maksimalni broj okretaja smanjen je na 18 000, a KERS je nešto sasvim novo. Napravljeno je jako puno posla."

"Dečko su radili vrlo, vrlo naporno, punom parom cijelo vrijeme, a količina posla kojeg smo napravili u Brixworthu i Stuttgartu nadmašuje sve dosadašnje godine. Isto vrijedi i za Woking. Imamo dramatičnu promjenu pravila i potpuno novi set pravila, stoga mislim da su dečki kreirali fantastičan automobil. Nadam se da ćemo prve dobre rezultate vidjeti već sutra."


Preuzeto sa: F1racing.com.hr

16.01.2009. u 18:28 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Bruno Senna fan klub

Dobro došli na blog koji je posvećen Bruni Senni nećaku legendarnog vozača Formule 1 Ayrtona Senne.

S obzirom na stanje u kavoj se nalazila Honda za Brunu je bolje da nije usao u F1?
Da
Ne
Da, jer nema testiranja i ne bi se lako prilagodio
Ne, Bruno brzo uci i ubrzo bi postao konkurentan
  
pollcode.com free polls













Arhiva vijesti

Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (26)
Siječanj 2009 (45)
Prosinac 2008 (40)
Studeni 2008 (30)
Listopad 2008 (4)