Bruno Senna fan klub

četvrtak, 05.02.2009.

Bruno želi vozačko mjesto na osnovu svog talenta




Bruno 32

Nakon što je krajem prošle godine ostvario svoj san kada je testirao F1 bolid za momčad Honda činilo se kako je mladi Bruno na dobrom putu da uđe u Formulu 1, no ubrzo nakon toga Japanci su objavili povlačenje i Senna je ostao bez najizglednije opcije za ulazak u najelitinije motosport natjecanje.

Ipak unatoč tome Brazilac ostaje uvjeren kako još uvijek može naći svoje mjesto na F1 gridu slijedeće godine i ukoliko se to desi on tvrdi kako će se to desiti zbog njegovog talenta, a ne veličine njegovog novčanika.

Na testiranjima u Barceloni prošle godine Bruno je bio samo 0.3s sporiji od tada aktuelnog vozača momčadi Honda Jensona Buttona. Na osnovu tog rezultata momčad ga je pozvala i na naredna testiranja koja nažalost momčad Honde nikada nije odradila.

"Bilo je to veliko iznenađenje za nas," kazao je Bruno za Crash.net radio. "U to vrijeme kad smo testirali nije bilo nikakvih naznaka da se momčad nalazi u nekim problemima. Bio je to brz lanac događanja koja su dovela do Hondinog povlačenja."

"Bio sam prilično siguran u rezultate testiranja. Trebali smo još testiranja prije kojih nisam mogao potvrditi ništa, ali bio sam prilično zadovoljan kako su prošla prva testiranja. Trebao sam još jednu priliku da vozim bolid, istražim malo više limita i pokažem momčadi kako imam potencijal da budem sa njima ove sezone."

Da li Bruno ima ili ne potrebni potencijal to sada i nije toliko važno koliko je važno hoće li Honda uspjeti naći kupca te tako naći se u Australiji sa svim ostalim F1 momčadima. Ukoliko se nađe kupac momčadi i ona se pojavi na startu sezone, a Bruno bude jedan od vozača Brazilac priznaje kako će biti izuzetno teško da se u potpunosti pripremi za utrkivanje, jer do početka sezone ostalo je još malo testnih vožnji, a tokom sezone testiranja su zabranjena.

"Teško je reći kakve su mogućnosti da netko kupi momčad, jer očito ekonomska situacija nije sjajna. Veljača je i još je uvijek sve tiho, a sezona nije daleko. Teško je dobiti bilo kakvu vijest o tome šta će se dogoditi sa momčadi i što će se desiti sa Formulom 1. Nadam se da će sve proći dobro, ne samo zbog mene, nego zbog cijele Formule 1 i da će oni nastupati u prvenstvu."

"Mislim da će za Hondu posebno teško biti na startu. Svi testiraju već mjesec dana, dok Honda nije nikako bila vani. Možda će biti u mogućnosti testirati samo još jednom ili dvaput prije nego sezona krene, pa će zasigurno stvari biti teže za njih, ali imaju dobar tim tehničara i imaju dobar bolid u razvoju. Zasigurno biti će teško, ali kroz godinu mislim da će napredovati i možda postati konkurentni."

Brazilac kaže kako on nije pametniji od nikog u F1 paddocku i da želi svoje mjesto u F1 na osnovu talenta, a ne novca. Sada kada nema Honde jedino mjesto slobodno u F1 je momčad Toro Rosso koja još nije potvrdila drugog vozača, a ne tako davno Brunu se čvrsto povezivali sa ovom momčadi.

"Kao što sam već prije rekao, teško je naći takvu vrstu novca, pogotovo u ekonomskoj situaciji u kakvoj se svijet sada nalazi. Mislim da se osjećam mnogo sigurnije kada vozim za tim koji unajmljuje vozače zbog njihovih rezultata i talenta, a ne zbog novca."

"Mislim da postoji dobar dojam kod momčadi (Honda), pozitivno gledaju na ono što sam napravio, ali postoji i dio momčadi koji je protiv mene, zbog toga jer nemam puno iskustva. Krenuo bih u Formulu 1 po prvi put sa veoma malo testiranja, jer nisam ništa radio u predsezonskim testiranjima."

"Teško je za reći kakvi će biti uvjeti. Ako dobijem priliku da budem u F1 ove godine bila bi to godina učenja za mene, sigurno da ću napraviti poneku grešku, ali mogu učiti jako brzo kao što sam to već pokazao. I kad bih se mučio u prvih nekoliko utrka, mislim da bih bio dosta jak do sredine i kraja sezone."

Ako Bruno ne uspije ući u F1 ove godine povratak u GP2 seriju je jedna od opcija, no svoju bivšu momčad iSport je već odbio.

"Želio bih voziti za iSport ponovo ove godine. Proveo sam odlično vrijeme sa njima u 2008. unatoč svim problemima sa kojima smo se suočili, ali bila je to teška situacija, jer su oni trebali odgovor do sredine tjedna i jednostavno nisam mogao reći da."

"Nismo bili u poziciji dati pozitivan odogovor GP2 momčadi. Nismo ih mogli predugo zadržavati, jer oni kao momčad moraju riješiti komercijalna pitanja i moraju imati vozača koji će biti u potpunosti sa njima te smo tako ustanovili da ne možemo prihvatiti da vozim za njih."


Izvor - crash.net

05.02.2009. u 18:51 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Bruno Senna fan klub

Dobro došli na blog koji je posvećen Bruni Senni nećaku legendarnog vozača Formule 1 Ayrtona Senne.

S obzirom na stanje u kavoj se nalazila Honda za Brunu je bolje da nije usao u F1?
Da
Ne
Da, jer nema testiranja i ne bi se lako prilagodio
Ne, Bruno brzo uci i ubrzo bi postao konkurentan
  
pollcode.com free polls













Arhiva vijesti

Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (26)
Siječanj 2009 (45)
Prosinac 2008 (40)
Studeni 2008 (30)
Listopad 2008 (4)