Bruno Senna fan klub

utorak, 27.01.2009.

FIA potvrdila nova pravila za SC




Saftey car

FIA je potvrdila kako će za novu sezonu 2009. biti uvedeno novo pravilo za Saftey car period nakon što je prošle godine bilo dosta problema sa uvedenim novim pravilom, a tokom prošle godine uspješno je testiran novi program za SC period koji će se pojaviti na utrkama Formule 1 u novoj sezoni.

Prošle godine kada bi Saftey car izašao na stazu vozačima je bilo zabranjeno otići u boks, morali su čekati dozvolu direktora utrke i to se pokazalo kao dosta problematična solucija. Sa ovim se željelo spriječiti vozače da sporom vožnjom ulaze u boks dok je sigurnosni automobil na stazi, no umjesto toga ovo je pravilo donijelo samo mnoštvo problema.

Novi program koji je testirala FIA i koji djeluje preko ECU softwarea ima istu zadaću, spriječiti vozača da vozi sporo. Program će u jako kratkom vremenu vozaču poslati obavijest u odnosu na to gdje se on nalazi na stazi koliko mu treba vremena da se vrati u boks i vozač će to morati poštovati.

FIA-in direktor utrka Charlie Whiting potvrdio je kako od nove sezone boksovi ostaju otvoreni i kada na stazu izađe sigurnosni automobil.

"Pravilo koje je uvedeno 2007. bilo je loše i vraćamo se onom iz 2006." kazao je Whiting. "Jedina je razlika u tome što želimo uvesti minimalno vrijeme potrebno za povratak u boks."

"Kada na stazu pošaljemo Saftey car, otići će poruka prema svim bolidima, koji će tada imati "saftey car" mod na svom ECU softwareu. Nakon što poruka dođe u bolid, znati će gdje je bolid na stazi i izračunati će minimalno vrijeme koje je vozaču potrebno za povratak u boks. Vozač će morati poštovati tu informaciju koja će biti prikazana na njegovoj nadzornoj ploči."

"Ako se sjećate, razlog zbog kojeg smo zatvarali pitlane je bila demotivacija vozača da se što prije vrati do boksa. Toga sada više nema, jer više nećete moći stići do boksa prije no što vam poruka na nadzornoj ploči dopusti."

27.01.2009. u 19:16 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Bruno Senna fan klub

Dobro došli na blog koji je posvećen Bruni Senni nećaku legendarnog vozača Formule 1 Ayrtona Senne.

S obzirom na stanje u kavoj se nalazila Honda za Brunu je bolje da nije usao u F1?
Da
Ne
Da, jer nema testiranja i ne bi se lako prilagodio
Ne, Bruno brzo uci i ubrzo bi postao konkurentan
  
pollcode.com free polls













Arhiva vijesti

Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (26)
Siječanj 2009 (45)
Prosinac 2008 (40)
Studeni 2008 (30)
Listopad 2008 (4)